спортни новини cultofbet

Ще има ли развръзка с лиценза на betfair тази година?

M Krasimirov 07/02/2020 10:37 Новини 0
Ще има ли развръзка с лиценза на betfair тази година?

За запознатите с казуса, от близо година ДКХ отказва да поднови лиценза на Betfair за онлайн спортни залози от България. Официално становище от комисията така и не е публикувано, вероятно документите, които се предполага, че са абсолютно редовни, просто не се разглеждат, за да се държи букмейкъра настрана и по този начин играчите да осъществяват своите залози на друго място. 

Припомняме, че Betfair първи получи лиценз за спортни залози (онлайн) в България, но през 2019 година неговото действие бе преустановено. Борсата за залози, както е познат Betfair сред професионалните играчи, може да се достъпва на официалния сайт на компанията, но там съобщение гласи, че потребителите имат достъп само до своите сметки, откъдето могат да изтеглят средствата си, но залозите са ограничени. 

Защо Betfair остана без лиценз? Точен отговор на този въпрос няма, както споменахме по-горе, от Държавната комисия по хазарта просто не подновиха лиценза, а единственият орган в държавата, който може да позволи на компанията да оперира на българския пазар са точно те. Борсата за залози е наистина популярна сред професионалистите занимаващи се със спортни залози, тъй като там съществува възможността, играчите да залагат един срещу друг, както и да залагат ЗА и ПРОТИВ дадено събитие. 

Чисто законово и нормативно, Бетфеър са спазили всичко, което се изисква от тях. Внесени са съответните документи и такси, просто някой трябва да вземе решение. Този случай изобщо не е прецендент за нашата страна, занимаващите се със спортни залози добре помнят, че подобен отказ бе наложен и на най-големия букмейкър в Света - Bet365, който се наложи да действа като извика няколко международни и европейски институции на делото, за да приключи всичко според действащият закон. 

Ще бъде ли решен проблема скоро? С оглед последните събития в държавата, Betfair се очаква да подновят лиценза си през 2020 г., за което всеки един с регистрация в Betfair ще бъде уведомен по електронна поща. Ние също следим казуса и при последващи събития ще ви информираме своевременно! Междувременно, алтернативен вариант за спортни залози онлайн предоставя Efbet, за когото може да прочетете нашето подробно ревю, както и да се запознаете с процеса по регистрация на нова сметка.

КОМЕНТАРИ

Още от Новини