спортни новини cultofbet

Betfair на път да остане без лиценз за спортни залози в България

M Krasimirov 10/03/2019 18:17 Новини 2
Betfair на път да остане без лиценз за спортни залози в България

Стана ясна причината, поради която на сайта на Betfair отварян от територията на Република България е налице следното съобщение:

"Уважаеми клиенти,

Към дадения момент функцията за правене на залози е временно деактивирана, като се надяваме функцията да бъде възобновена в максимално кратък срок. Генералният достъп до сайта остава непроменен – все още можеш да изпълняваш всички действия от раздел “Моята сметка”.

Извиняваме се за причиненото неудобство."

Причината е забавяне от страна на ДКХ да бъде гласувано подновяването на лиценза на компанията. Защо не се гласува новият лиценз на Бетфеър не е ясно, няма и официално посочена причина. Припомняме, че дружеството Полко Лимитед PLC, което е собственост на Paddy Power Betfair PLC с пазарна капитализиция от приблизително 5 милиарда долара, получи първия в България лиценз за спортни залози през февруари месец 2014 година. Лиценза бе за пет години и съответно в момента изтече. За действието си на пазара в България компанията е внесла данъци в размер от близо 10 милиона лева, пр 2.5 - 2.8 милиона годишно за изминалите пет години.

Разбрахме, че от дружеството са внесени всички необходими документи, но все още заявлението не е разгледано/гласувано. 

КОМЕНТАРИ

Още от Новини