спортни новини cultofbet

Betfair без лиценз през 2021, но под ново име - SportingWin ще предлага борсата за залози

admin 28/03/2021 11:15 Новини 7
SportingWin ще предлага борсата в България
Betfair без лиценз през 2021, но под ново име - SportingWin ще предлага борсата за залози

Betfair лиценз 2021 БългарияBetfair лиценз

Дори след като бе закрита ДКХ и правомощията и бяха възложени на НАП, борсата за залози Betfair продължава да е без лиценз за хазартна дейност в България. Припомняме, че досега само два чуждестранни оператора получиха лиценз, това са bet365 и bwin, но в средата на 2021 г. се очаква на пазара в България да влезе и трети играч в лицето на малтийската компания SportinWin. 

След последния отказ за издаване на лиценз, от Betfair изобщо не са подали повторно документи. Припомняме, че на 09 август 2019 г., тогавашния регулаторен орган в лицето на Държавната комисия по хазарт отказва единодушно да поднови лиценза на Betfair, с неясни мотиви:

"При извършена проверка и проучване на подадените документи, се установи, че същите не отговорят на изискванията на Закона за хазарта и наредбата за документите за издаване на лицензи"

В решението на ДКХ липсва информация какъв точно е проблема с представените от Betfair документи, поради което за "Полко Лимитид", което е собственик на Betfair.com се обезсмисля повторното им подаване.

Само за информация - дружеството Полко Лимитед PLC, което е собственост на Paddy Power Betfair PLC с пазарна капитализиция от приблизително 5 милиарда долара, получи първия в България лиценз за спортни залози през февруари месец 2014 година. Лиценза бе за пет години и не бе подновен. За действието си на пазара в България компанията е внесла данъци в размер на близо 10 милиона лева.

SportingWin ще предлага борсата за залози на Betfair

Все пак борса за залози в България ще има! Това ще се случи съвсем скоро, след като SportingWin получи официално своя лиценз, за който вече е подал документи. СпортингУин е част от Sporting Group, които предлагат борсата за залози на Betfair, която е доста уважавана от занимаващите се със спортни залози. Предимствата на борсата за залози пред залозите при традиционните букмейкъри са много, и SportingWin ще осигури на играчите тази възможност.

Кога ще има лиценз?

SportingWin усилено подготвя платформата си за България, която ще заработи според думите на нейния управител в началото на септември месец 2021 г. Успоредно със старта на СпортингУин се очаква да стартира и борсата за залози. Марк Чакраварти е човека, който представлява букмейкъра в България, ветеран в хазартната индустрия с богат опит в ръководството на големи международни компании. Специално за България ще се предлага солиден начален бонус за спорт от SportingWin в размер на 300 лева!

Първи изглед на борсата за залози в SportingWin

SportingWin, която е част от SBE - Sporting Group Exchange Platform показа как ще изглежда борсата за залози, която ще се предлага в България. Всичко изглежда досущ както и борсата на Betfair:

SportingWin Борса за Залози в България

Виновник всичко това да се случи е ключовата фигура в SportingWin - Марк Чакраварти, чиято идея е дружеството СпортингУин да предлага най-търсения продукт сред професионалните. Единственото, което ни тревожи, е дали борсата за залози на SportingWin ще е достатъчно ликвидна и ще покрива толкова пазари, колкото покриваше betfair? Ако борсата ще предлага услугите си само между клиенти от България вероятно няма да можем да се насладим на истинското търгуване на "ЗА" и "ПРОТИВ".

Стъпките по лицензиране на SportingWin и Борсата за Залози

Компанията SBE Gaming показа и как върви процеса с регистрацията в България и получаване на лиценз, включително и старта на борсата за залози. Ако можем да вярваме на презентацията на Марк Чакраварти и неговия екшън план за реализация в България, букмейкъра трябва да получи лиценз в периода май-юни 2021 г., а самата борса за залози септември или ноември месец тази година. 

Всичко е започнало още август месец 2020 година, а март месец 2021 се чака НАП да се произнесе по-отношение представените документи за лиценз в България:

лиценза на спортингуин за борса

По план, SportingWin трябва съвсем скоро да получи лиценз и да започне подготовка и на exchange платформата.

Борсата за залози ще заработи тази година под Sporting Win

От презентацията е ясно, че най-късно септември месец 2021 борсата за залози на SportingWin трябва да заработи, след което Марк Чакраварти очаква сериозна експанзия и развитие на пазара в България.

КОМЕНТАРИ

Още от Новини