спортни новини cultofbet

Ботев и Локо в битка за купата на България

K Khristov 14/05/2019 23:00 Прогнози 0
Снимка: Посоки Плевен
Ботев и Локо в битка за купата на България

Финалът за Купата на България чука на вратата. Двата пловдивски тима ще излязат в спор помежду си за отличието. За жалост мястото на провеждане е Националния стадион, но пък прииждащите близо 20,000 зрители ще придадат уникална атмосфера и ще надъхат любимците си.

Този път дербито е с още по-голямо значение. За първи път двата отбора се срещат в пряк спор за трофея, което е специален миг за цял Пловдив. Да, букмейкърите фаворизират “канарчетата”, но и Локомотив разполага с достатъчна класа, за да изненада своя противник. Не само от цветовете, идеите, любовта и омразата ще бъдат разделени двата лагера, ами и от тактическата подредба.

Ботев практикува офанзивен стил на игра, като се разчита основно на бързоногите състезатели в предни позиции. Тодор Неделев, Феребори Доре, Александър Тонев, Антон Карачанаков, Антонио Вутов – какъв огромен избор пред наставника на “жълто-черните”. Николай Киров върши страхотна работа начело на тима, която дава осезаем резултат.

Локомотив от своя страна разчита на по-дефанзивен стил, особено срещу по-силни съперници. Бруно Акрапович и възпитаниците му не избързват с настъпателните действия, а залагат на контраатаки и по-масирано присъствие в централната част на терена.

Според мен Ботев няма да загуби този финал, поне не и в редовното време. След всичко, което се случи в клуба – разправиите между собственици и треньор, дългогодишното очакване за възраждане на стадион “Христо Ботев” и кончината на Чико Дерменджиев, единствен миг на радост би била купата и то с победа на финала срещу вечния враг. Доверете се на равен няма залог 1, идващ с коефициент 1,50 от английския Bet365.

КОМЕНТАРИ

Още от Прогнози