спортни новини cultofbet

Дербито на Мърсисайд решава титлата

K Khristov 01/03/2019 17:00 Прогнози 0
Снимка: https://www.thisisanfield.com
Дербито на Мърсисайд решава титлата

Ще се окаже ли съдбоносно местното дерби за “червените”?! В неделя от 18:15 Евертън и Ливърпул се изправят помежду си в 233-то дерби на “Мърсисайд”, което ще има сериозна тежест върху определянето на шампионската титла. Нека видим защо...

Към настоящия момент Ливърпул заема първата позиция, като води с една точка пред преследвача Манчестър Сити. Това неимоверно ще внесе притеснение сред възпитаниците на Юрген Клоп, които са изправени пред стената и задължително трябва да спечелят в неделя. Разбира се, това е изключително трудно, поради вида на двубоя. Става въпрос за дуел на местна почва, който е обвързан с далеч по-различна мотивация и организираност в играта.

Кампанията за “карамелите” протича в обичайното русло. След подема в началото на сезона последва истински срив в представянето, който доведе до дълги серии без успех. През седмицата обаче Евертън взе своето при визитата си на Кардиф, печелейки за първи път от края на януари. Напоследък избраниците на Марко Силва демонстрират слабост и на “Гудисън Парк”, като спечелиха само веднъж от ноември насам. Последното им домакинство бе срещу другия претендент за титлата – Манчестър Сити, и очаквано завърши с поражение. Казвам очаквано, тъй като Евертън върнаха шансовете на “гражданите” за триумф в шампионата.

Прогнозата ми е леко нетипична, но пък съм сигурен, че ще ви донесе успех. Залагам на над 9,5 ъглови удара, които са стандартна линия, изпълнявана в голям процент от мачовете на Острова. Често бройката на ъглите в дербитата е висока, поради сигурността в отбрана и търсенето на бърз начин за предотвратяване на опасности пред вратата. Друг вариант за залог са головете в двете врати, но при тях рискът е малко по-висок.

 

КОМЕНТАРИ

Още от Прогнози