спортни новини cultofbet

Чили ще посече амбициите на "млада" Япония

K Khristov 17/06/2019 10:30 Прогнози 0
Снимка: Racing Post
Чили ще посече амбициите на млада Япония

Едва ли някой някога е очаквал Япония и Чили да се срещнат на Копа Америка. Е, тазгодишното издание на надпреварата го позволява, тъй като “самураите” получиха специална покана от КОНМЕБОЛ. Ето какви са моите очаквания за развитието на сблъсъка...

Всъщност Япония взима участие и на Копа Америка 1999 г., която се провежда в Парагвай. Тогава азиатци попадат в група “А” заедно с домакините, Боливия и Перу, но амбициите им бързо биват съкрушени. Финишират на последната позиция с едва една точка в актива си.

И този път няма да е по-различно, поради наличието на редица млади състезатели. От японската федерация решиха да използват турнира с експериментална цел и да дадат шанс на по-неопитни състезатели да се докажат на голямата сцена. Единственият познат футболист на родната общественост е Шинджи Оказаки, който защитава цветовете на английския Лестър.

Настроението при чилийци е приповдигнато, след като спечелиха последната проверка срещу Хаити. В състава на южноамериканци личат имената на Алексис Санчес, Артуро Видал, Гари Медел, Едуардо Варгас и други състезатели, подвизаващи се по европейските терени.

Определено предимството е за символичните гости, затова ще заложа на краен изход 2. Чили ще спечели сравнително лесно първия си мач на Копа Америка, дори няма да се изненадам на по-разгромен успех.

 

Прогноза: Победа за Чили

КОМЕНТАРИ

Още от Прогнози