спортни новини cultofbet

Александър Зверев - Доминик Тийм

admin 13/09/2020 22:27 Новини 0
снимка: tennis.bg
Александър Зверев - Доминик Тийм

Това е първият финал на турнир от „Шлема“ между толкова млади тенисисти от години насам и със сигурност той ще се впише в историята някак си.

Александър Зверев, който е все още на 23 и влезе в световния тенис с гръм и трясък, продължава да има много сериозни колебания в играта си. Това въобще не му попречи да си осигури участието на финала. По пътя си към него той демонстрира перфектен тенис само в един от мачовете си - срещу Алехандро Давидович Фокина на 1/8-финалите, като спечели с 3:0 сета и то давайки най-много два гейма на съперника си във всеки един от тях. В останалите случаи младокът преминаваше през какви ли не обрати в играта. 

И в първия кръг той беше измъчван от сериозни пропадания на моменти като все пак се наложи над Кевин Андерсън с 3:1 сета. Загуби сет и срещу Накашима, Манарино и Чорич, за да се стигне до фамозния обрат срещу Кареньо-Буста на полуфиналите от 2:0 сета до 2:3.

Доминик Тийм беше зашеметяващ при похода си към финала. Той отстъпи в едва една част и това беше в третата срещу Марин Чилич след като водеше с 2:0 сета. Настъпи лек регрес в играта на австриеца, който позволи на неговия съперник да вземе сета, но до повече така и не се стигна. Изумителното от Тийм дойде при участието на 1/4-финала и 1/2-финала след като той не даде и сет на Алекс Де Минор и Данийл Медведев.

Срещу Зверев ще му е по-трудно и въпреки това той е топ-фаворитът за трофея. Все пак подобен мач просто няма как да завърши в 3 сета, така че за над 37.5 гейма прогнозата е перфектна.

Прогноза: над 37.5 @ 1.90 efbet (+200 лв. бонус)

КОМЕНТАРИ

Още от Новини